Voice-over teksten

 

Ook met de best geschreven webteksten kan sommige content nog altijd een tikkeltje ingewikkeld blijven. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om met animaties lastige processen in korte tijd simpel uit te leggen. Deze animaties of bedrijfsfilmpjes worden vaak begeleid door informerende en begrijpelijke voice-over teksten. Tekstbureau Polane is gespecialiseerd in het bedenken en schrijven van deze content.

 

Kort en bondig

Het belangrijkste van een voice-over tekst voor animatie of film is dat het doel voorop staat. Voor de kijker is het beeld leidend en geeft de tekst een bevestiging van wat de kijker ziet. Het is daarom van belang dat de tekst zo strak mogelijk geformuleerd is en samenloopt met de beelden van het filmpje. Tekstbureau Polane heeft inmiddels voor meerdere uitleganimaties en commercials de voice-over teksten geschreven. Ik weet wat de valkuilen zijn, hoe ik de boodschap helder over kan brengen en adviseer graag over het opzetten van deze teksten.

Moeiteloos instromen

Voor het schrijven van voice-over teksten sluit ik bij voorkeur aan in het begin van het proces. Sta je op het punt een storyboard te maken of ben je van plan te brainstormen over de vorm van de animatie of bedrijfsfilm? Het ideale moment voor mij om aan te haken. Ik vertel graag over de rol die tekst kan spelen in jouw plannen. Zo komen we samen tot een fraai eindproduct. Vaak ook ideaal om te delen via social media. Later in het proces aanhaken? Geen probleem! Ook wanneer de plannen al staan of zelfs wanneer de animatie of film al gemaakt is, schrijf ik graag de teksten voor je.

U of jij?

Samen kijken we naar de gewenste stijl. Ik kijk vanuit mijn expertise naar de animatie of film kijken en adviseer welk soort tekst wenselijk is. En uiteraard vorm ik het geheel naar de tone of voice van jouw bedrijf of merk. Het gaat dan vaak om de details. Is de aanspreektitel u of jij? Is een Engelse uitspraak van bepaalde Nederlandse woorden wenselijk of liever niet? Gebruikt je bedrijf vaste trefwoorden? Allemaal punten die we samen afstemmen om tot de beste voice-over tekst voor jouw animatie of film te komen.

 

Vrijblijvend een offerte aanvragen