Webteksten

 

Een succesvolle website valt of staat bij goede webteksten. Tekstbureau Polane schrijft ze voor je, analyseert bestaande teksten en adviseert over het toepassen van webteksten. Een bezoeker van een website leest teksten op een andere manier dan bijvoorbeeld lezers van een krant of tijdschrift. Er is daarom een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden bij het schrijven van heldere teksten voor het web.

 

Kort en bondig

Een scherm vol met tekst nodigt een bezoeker niet uit om alle informatie tot zich te nemen. Het is daarom van belang een bondige schrijfstijl te hanteren. Houd in gedachten dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar moet zijn. Want bezoekers van een website zijn snelle en haastige lezers. De webteksten van Tekstbureau Polane zijn kort en bondig en de juiste informatie staat vooraan de tekst.

Tussenkopje hier, tussenkopje daar

Een ander belangrijk onderdeel van goede webteksten is het gebruik van tussenkopjes. Op deze manier kan de bezoeker direct scannen waar een alinea over gaat. Geef niet teveel weg, maar intrigeer je lezer. Zo houd je de aandacht vast en breng je de boodschap duidelijk over. Een beknopte samenvatting van het onderwerp leent zich uitstekend als tussenkopje. In mijn prettig leesbare webteksten houd ik hier altijd rekening mee.

Altijd vindbaar

Online content heeft vaak als doel voor ‘traffic’ te zorgen. Om bezoekers naar een website te trekken is het daarom belangrijk dat de webteksten goed vindbaar zijn voor zoekmachines. Door de juiste woorden op de juiste locatie te zetten is dit uitstekend voor elkaar te krijgen. Tekstbureau Polane is gespecialiseerd in het schrijven van succesvolle SEO teksten. Daarnaast help ik graag bij het omzetten van bestaande ingewikkelde teksten naar beknopte en geoptimaliseerde teksten.

 

Vrijblijvend een offerte aanvragen